OVER ONS

Van opa Coen’s keuken met een eigen twist naar Pep’s Sambal.

Ons verhaal

Opgericht in 2020

Het idee om Pep’s Sambal te starten is begonnen in april 2020. Het was mijn (Pebbles) 32ste verjaardag en samen met moeder (Milly) maakte ik Sambal. Een recept dat we geleerd hebben van mijn Indische Opa Coen en waar ik mijn eigen twist aan heb gegeven. Er was door de Covid periode geen mogelijkheid om mijn verjaardag te vieren zoals we normaal doen. En besloot ik om de sambal te maken voor familie en vrienden ipv een verjaardagsfeestje geven. Een paar potjes bestellen en een logo erop gemaakt om het extra leuk te verpakken. Toen Pep’s Sambal klaar was, hebben we het uitgedeeld voor mijn verjaardag en iedereen was super enthousiast. Zelfs zo enthousiast dat nog geen paar dagen later, dezelfde vrienden en familie opnieuw potje wilde hebben. Op die manier is het idee ontstaan om een eigen bedrijfje op te richten om eigengemaakte sambal te verkopen.

Traditioneel zelfgemaakt

Pep’s Sambal is geïnspireerd op een recept van mijn Indische Opa Coen. Zoals in elke Indische familie zijn we gewend om sambal overal bij te eten en het liefst zelfgemaakt van Opa. Het is er letterlijk met de “sambal” lepel ingegoten.

Jong geleerd is oud gedaan

Al van jongs af aan vind ik koken leuk en begon als jong meisje van 16 aan een horeca opleiding. De interesse, liefde en passie voor koken en het blij maken van mensen met eten dat komt van nature. Zoiets als jong geleerd is oud gedaan, zowel mijn Nederlandse als Indische opa.

Bezoek onze webshop

Proef de verschillende smaken

Ontdek de spicy, kruidige en zoete smaak van onze sambals. Heerlijk voor bij de nasi, bami, een stukje (vega) vlees of vis, door de de soep of op een lekkere sandwhich. Pep’s Sambal is heerlijk om te gebruiken bij elk gerecht, ja echt elk gerecht dat jij maar wilt! Verkrijgbaar in de varianten: Original, Pedis en Plant Based.

Scroll naar top